dansen als medicijn - karen wessels

Iemand vertelde me laatst dat hij dansen zag als medicijn. Dat vond ik een hele mooie en ook kloppende uitspraak. Voor mij is dansen ook altijd een uitlaatklep geweest. Vanaf mijn tienerjaren heb ik altijd veel gedanst. Van hip hip, house, psy trance, salsa tot aan techno.

En sinds de laatste jaren heb ik ecstatic dance ontdekt. Heerlijk vind ik dat. Om helemaal nuchter mijn lijf verder te ontdekken en te verkennen. Om via mijn lichaam expressie te geven aan wat daar leeft, wat daar gevoeld wil worden.

Helemaal uit mijn hoofd aanwezig te zijn in het nu. De taal van mijn lichaam op de muziek te leren ontdekken. Wat er ook aanwezig is, via de muziek kan ik mijn lijf laten spreken.
Zo kan ik oude en nieuwe emoties ook helemaal door mijn lijf laten stromen. Het werkt diep grondend en verbindend. Ik geniet van wat er dan mag ontstaan.en het is ook een goede work-out. Sinds ik weer meer dans voel ik me een heel stuk fitter.

Ook kan ik via de dans contact met anderen verkennen. Ik moet toegeven dat ik dat soms nog wel wat spannend vind. Ik heb vaak de voorkeur gehad om in mijn eentje te dansen. Met mijzelf. Om helemaal in mijn eigen bubbel op te gaan in de muziek.

Voor mij is dansen met anderen altijd iets heel intiems geweest. Of juist gewoon fun. Iets daartussen in bestond er niet voor mij. Op de techno feestjes voelde ik me vaak ook niet veilig genoeg om met anderen te dansen. Heel vaak had ik het gevoel dat het niet alleen om de dans ging maar dat er iets van me verwacht werd. Dan haakte ik al snel af.

Met ecstatic kan ik een gezamenlijke dans op een andere manier beleven. Of het nu mannen of vrouwen zijn, ik geniet van het afgestemde contact wat er dan kan ontstaan. Het is een heerlijk gevoel als de veiligheid er is om in de gezamenlijke energie te verbinden en de lichamen met elkaar te laten communiceren in de dans. Kijken en spelen met wat er mag ontstaan. Zonder verwachtingen of intenties. Puur en (h)eerlijk contact. Soms heel kort en een beetje op afstand en soms dichterbij waarin de lichamen elkaar vloeiend aanvoelen.

Ik geniet met volle teugen wat ik daar allemaal in mag ontdekken. Spelen met de muziek, de dans en mijn lijf. En spelen met elkaar. Ik leer mijzelf, mijn grenzen, mijn lijf en verlangens er nog dieper door ontdekken.

Ik kijk er naar uit om dit jaar nog veel meer te mogen ontdekken in het dansen.


❤️much love❤️

Karen Wessels

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *