Het universum maakt geen fouten.. deze zin hoorde ik laatst. Toen kon ik de waarde ervan niet waarderen. Het is nu een mooie reminder voor mij geworden.

Dat iedere persoon die je ontmoet, waar je een verbinding mee voelt, of een situatie die niet loopt zoals je hoopte, is hier om je iets te leren. Te spiegelen. Pijnstukken van jezelf die je nog hebt om te helen. Want wat leeft er in je wat je nog niet wil of kunt aankijken? Waar loop voor je weg? Voor welke pijn? Wat wil je niet voelen?

Je kunt het even uitstellen door je te verdoven. Op wat voor manier ook: niets doen, vechten, of vluchten dmv eten, sex, (ongezonde)relaties, alcohol of andere middelen. Het zijn allemaal tijdelijke pleisters op een diepe wond.

Deze wond wil maar 1 ding. Gevoeld en doorvoeld worden. Aangekeken worden. Sta je ervoor open de lessen te leren die je aangeboden worden, dan kan er heling ontstaan. Tot diep in je hart.

Zo niet dan stuurt het universum je continue dezelfde soort situaties of personen, totdat de les helder is. Dankbaar ben ik voor de prachtige en krachtige lessen die ik heb mogen ontvangen.

Ik heb diepe stukken in mezelf leren kennen. En mijzelf ook leren helen en liefhebben. Mijn lessen lagen in afwijzing en een diepe behoefte om gezien te worden. Mijn hunkering naar liefde en erkenning was zo groot dat ik voorbij mijn eigen grenzen en behoeftes ging. Of in pleasingsgedrag schoot. Terwijl ik diep van binnen de dynamieken wel herkende, voelde.

Intuïtief voelde ik wel aan dat er iets niet klopte. Vluchten is wat ik normaal gesproken deed. Nu niet. Ik bleef staan en keek het aan. Ik bracht het in contact. En auw wat deed dat zeer.

Door de pijn heen ontstond er weer ruimte. Ruimte voor inzicht, vergeving, voor liefde en rust. Voor vrijheid. Ik heb daarin ook mogen leren wat vrijheid in verbinding voor mij betekend. Wat een gezonde relatie inhoud. Dat de liefde al in mij aanwezig is en het niet bij een ander hoef te halen. In mijn eigen hart en de bedding van mijn innerlijke vrouwelijke kracht.

Ik heb geleerd mijn grenzen beter te voelen en aan te geven. Zelfliefde en – waardering te voelen. Het universum maakt geen fouten. Lief universum, dankjewel

?much love?

Karen Wessels

Categories:

Tags:

Comments are closed