De huidige maatregelen. Een druk leven. Het lijkt soms lastig om echt in verbinding te kunnen zijn. En dit kan ons leiden tot een gevoel van eenzaamheid. Want het verlangen naar verbinding en afstemming zit diep van binnen. In ons allemaal.

Rust en vertraging

Door rust en vertraging ben ik veel beter in staat om wat er in mij speelt te doorvoelen. Want een echte liefdevolle verbinding gaat vooral om voelen. Hierdoor kan ik ook een veel diepere verbinding met mijzelf ervaren. Dat begint voor mij met zelfliefde en -inzicht.

Want als ik niet weet wat ik wil, waar mij prettig bij voel en waar mijn grenzen liggen, hoe kan ik dat dan wel bij een ander “voelen”? Kan ik mezelf accepteren en dicht bij mezelf blijven? Kan ik met een open hart in contact blijven met mijn lijf en gevoel?

Verbinding en Ego

Dit vanuit mijn mind of ego proberen werkt niet, het remt mijn gevoel. Mijn drukke mind/ego denkt te vaak vanuit tekort, angst, verdriet en boosheid. Als ik mijn mind loslaat kan ik pas echt de verbinding met mijn lichaam voelen. Met mijn buik, hart en ziel. Met wat me enthousiast maakt. Waar ik vrolijk van wordt. Met mijn missie en passie. Met de ruimte die ik inneem.

Verbinding met een ander gaat dus voor mij vooral over gevoel. Om vanuit mijn lijf te kunnen voelen of de verbinding klopt. Want wat voel ik nu echt? Raakt de ander mij? Is er echt contact? Worden we vrolijk van elkaar? Kunnen we lachen? Gek doen? Kan ik mijn hart volledig openen? Voel ik wederzijds respect en onvoorwaardelijke liefde? Kunnen we in openheid, oprechtheid en eerlijkheid alle gevoelens met elkaar delen? Respecteren we onze eigen en elkaars grenzen? Kan ik zijn en kan ik de ander laten?

Onvoorwaardelijk en oprechte verbinding

Dat zijn gevoelens. Die komen uit mijn lijf, mijn hart, mijn buik. En niet vanuit mijn hoofd. Het gaat voor mij vooral over zelfliefde, acceptatie, overgave en de controle loslaten. Vanuit kracht, warmte en liefde kan ik mezelf en daarmee ook de ander benaderen. Los van (voor)oordelen en verwachtingen. Zo kan de verbinding en de liefde blijven stromen. Onvoorwaardelijk en oprecht.

💛much love💛

Karen Wessels

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *