De natuur als inspiratie voor heling, verbinding & zuivering

De energieën van Kambo en een Zweethut liggen in mijn beleving heel dicht bij elkaar. Een Zweethut doe je samen en Kambo is een persoonlijke ervaring. Voor beiden zijn verbinding, zuivering en heling, geïnspireerd door de natuur, het uitgangspunt. In de huidige westerse samenleving zijn velen de verbinding met hunzelf en de natuur kwijtgeraakt. Of is deze minimaal aanwezig. Kom in een diepe verbinding met jouwzelf, elkaar en moeder aarde. En laat je inspireren door de kracht van de natuur met Kambo of een Zweethut. 

Zweethut: een oeroud ritueel van zuivering, heling & verbinding

De zweethut is een oeroude ritueel van zuivering, heling en verbinding. Een Zweethut geeft een diepe reiniging zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als energetisch.

Kom in een diepe verbinding met jouwzelf, elkaar en moeder aarde. Reis mee op de windrichtingen en elementen door de seizoenen van het leven. Maak contact met jouw unieke levenskracht, hart, jouw oorsprong en bron.

Kambo: reiniging van lichaam, geest en ziel

Kambo heeft een zeer krachtige, reinigende en ontgiftende werking op het lichaam, waardoor het letterlijk opgeschoond wordt. Kambo kan helpen bij het verlichten van emotionele problemen, depressie, burn-out, angst en verslavingen.

Kambo kan ook helpen jouw bewustzijn en focus te vergroten. Wanneer je lichaam, geest en ziel gezond, licht en helder is, ben je beter in staat om tot je authentieke zelf te komen en belangrijke thema’s in je leven aan te gaan.

Hoe Verloopt een Zweethut ceremonie?

a een kennismaking en openingsritueel bouwen we samen de ceremonieplaats op. Samen dekken we de Zweethut toe met 4 lagen dekens. Voor elke windrichting 1, beginnend bij het oosten. We maken vervolgens de vuurplaats op met hout. De stenen leggen we met een intentie-ritueel op de vuurplaats. Je kan de stenen een boodschap meegeven die je meeneemt in de hut: Wat wil je transformeren of wat wil je verwelkomen?

Na een heerlijke biologische lunch steken we samen onder begeleiding van drum en zang het vuur aan. Het vuur mag twee uur lang de stenen verwarmen, voor ons is dat ook een moment voor rust en naar binnen te keren. Desgewenst kun je ook tobacco ties maken. Na de pauze komen we terug bij het vuur, voor de Cacao Ceremonie. Dan kleden we ons om, worden gesmudged en kruipen op onze knieën de hut in, de baarmoeder van moeder aarde.

Daar zoekt je je eigen plekje. Lekker op het gras of op je eigen handdoekje neem je plaats. De vuurvrouw brengt de hete stenen naar binnen, de rokerige geur van het vuur meenemend. En als laatste komt het water naar binnen. De hut wordt afgesloten. In haar geborgenheid wennen we langzaam aan haar donkerte, die ons omhult en beschermt. Je zintuigen worden in het donkerte extra geprikkeld: de geur van het gras en de aarde. De geluiden van de vogels en het knetterende vuur op de achtergrond. De adem van je buurman of buurvouw. Alles lijkt net een beetje intenser.

De Zweethut heeft 4 rondes die zijn afgestemd op de 4 windrichtingen & elementen. De watergieter (Karen) begeleidt deze rondes waarin we o.a. delen, zingen & drummen. Per ronde komen er nieuwe stenen binnen en gieten we water over de stenen. Hierdoor ontstaat er een hete stoom. De hut wordt steeds een beetje warmer. We gaan lekker zweten en geven ruimte aan de reiniging, verbinding en bezieling. Als je de hut verlaat word je symbolisch herboren, uit de schoot van moeder aarde. Je stapt opnieuw het leven in. Na afloop krijgen we nog een heerlijke soep met brood en lekkers en is er ruimte om te delen met wat je hebt ervaren.

  

  

Is Kambo voor jou?

Kambo (of ‘sapo’) is een was-achtige huidsecretie van de Kambo kikker uit het Amazone gebied (ofwel “gigantische groene apenboomkikker” – Phyllomedusa Bicolor”). Het is een krachtig natuur-medicijn, met een diep reinigende en versterkende werking op het lichaam, geest en ziel. Kambo wordt vaak liefdevol “het vaccin van het bos” genoemd door de vele inheemse stammen zoals de ‘Katukina’, ‘Kaxinawa’ en ‘Matsés’. Het gebruik van Kambo wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. Voor alle duidelijkheid: Kambo is geen hallucinogeen.

Kambo is een pittige en intense ervaring, het kan je echter veel geven. Op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel vlak. Kambo ondersteund het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf op te schonen en te genezen en ondersteund je ook bij het optimaliseren van jouw immuunsysteem. Kambo wordt traditioneel ook gebruikt om ‘Panema’ te verwijderen. Panema is als een donkere wolk van energie en negatieve gedachten die vast in het energielichaam opgeslagen zit. Deze energie kan het resultaat zijn van trauma’s, zware emoties, voorouderlijke patronen. Na een Kambo sessie ervaren mensen vaak meer energie, kracht & helderheid, zodat ze weer gezond en gebalanceerd in het leven kunnen staan.

Kambo kan voordelen bieden als je: jouw lichaam en ziel wil ontgiften en zuiveren van gifstoffen, veerkrachtiger wilt worden tegen stress en vermoeidheid. jouw bewustzijn en focus wil vergroten of jouw immuunsysteem wil versterken.

  

  

Wil jij ook kambo ontdekken of een zweethut ervaren?