Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

ZWEETHUT-RETREAT / 18-19 SEPTEMBER

September 6, 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm

EEN DIEPE INNERLIJKE REIS – MET DE GEWESTEN EN ELEMENTEN

met Karen Wessels en Vuurman Rolf van Hoorn

Deze Zweethut-Retreat is een oeroude krachtige 2 daagse ceremonie van gebed, zuivering, heling en verbinding. Deze diepe reiniging werkt door op alle lagen van ons bestaan: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Het helpt je om in een diepere verbinding te komen met elkaar, en met moeder aarde, met jouw adem en levenskracht, jouw oorsprong en bron. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze diepe innerlijke reis.

KRACHTIGE SYMBOLIEK
De Zweet-hut ceremonie bevat een aantal verbindende rituelen en krachtige symboliek. De hitte van het vuur (zon) wordt via de stenen (zaad en voorouders) en het water (stoom, levensadem) bij elkaar gebracht om ons (de mens) te voeden. De vuur, steen en moeder aarde rituelen, herstellen de verbindingen met de elementen waaruit het leven is opgebouwd.
De 4 rondes van de hut zijn afgestemd op de 4 windrichtingen. Symbolisch komen deze samen met Vader zon en Moeder Aarde in de zevende richting: het hart van de mens, waar onvoorwaardelijke liefde, de bron, het grote Mysterie huist. Je wordt symbolisch bezield en herboren, uit de schoot van moeder aarde.

RITUELEN MET ZORG EN AANDACHT
De rituelen doen we samen met zorg en aandacht, in verbinding en met respect. Na een kennismaking en openingsritueel (wenszakjes maken) bouwen we samen de vuurplaats en zweethut op. De stenen leggen we met een intentie-ritueel op de vuurplaats. Daarna steken we samen onder begeleiding van drum en zang het vuur aan. We worden gesmudged en gaan met aandacht de hut in. De volgende dag bouwen we de hut ook samen af, doen we een sharing en verbranden we de wenszakjes samen in een afsluitingsritueel rond de vuurplaats.

OORSPRONG VAN DE ZWEETHUT
Het ritueel is bekend op vele plekken en verschillende vormen. Bijvoorbeeld in Noord Amerika vind je de Inipi, in Zuid America de Temazcal en in Siberië de Chadir. De oorsprong van de Finse sauna, de Savu sauna is bijna identiek aan de zweethut. Deze Zweethut-Ceremonie heeft invloeden van de Lakota en ook Temazcal tradies, met een westerse interpretatie.

VOORBEREIDING – INTENTIES
Ik werk graag met intentie, het zet de rituelen en ceremonie kracht bij. Met welke intentie wil jij graag aan deze Zweethut-Ceremonie deelnemen?
1. Wat wil jij verwelkomen in je leven?
2. Op welk gebied wil jij transformeren?
3. Verbind je in gedachten met je intentie & hoe het zou voelen als het zo zijn

GEKLEED OF NAAKT: Er zijn verschillende opvattingen over. De ene opvatting is dat we naakt geboren zijn en de andere is uit respect gekleed blijven. Er is voor mijn geen goed/fout hierin. Ik laat dit graag aan jou over. het belangrijkste is dat jij je veilig en prettig voelt. Als je wel liever gekleed wil, het beste is dan een sarong of omslagdoek mee te nemen. Houdt er dan wel rekening mee dat er ook mensen kunnen zijn die de voorkeur voor naakt hebben.

WAT MEE TE NEMEN

 • 2 handdoeken – Je neemt1 handdoek of sarong mee, waar je tijdens de ceremonie in de Zweethut op kan zitten. De andere is voor na het douchen
 • Eigen flesje voor water – om te drinken
 • Badslippers, Badjas – kan fijn zijn voor het douchen
 • Krachtvoorwerp – voor op het altaar
 • Drum/ratels – zijn welkom

OVERIGE INFO

 • DATA: 18 en 19 september
 • TIJDEN: Je bent welkom vanaf 10 uur om in te checken. We beginnen rond 11 uur met kennismaken en een verbindende openingen ceremonie. Om 14 uur is er een lunch. Daarna starten we met de opbouw rituelen. De hut begint rond 17-18 en zal tot in de avond duren. In de ochtend is er een ontbijt, een sharing rond het vuur en rond 12 uur sluiten we af in ritueel en verbinding.
 • ETEN: de 18de is er een heerlijke gezonde vega/vegan lunch met biologische producten uit eigen tuin, tussendoor een fruit-salade, en na de Zweethut is er soep en brood, en de 19de een heerlijk ontbijt in de ochtend met havermout pap, fruit, brood en beleg.
 • OVERNACHTEN: prijzen zijn inclusief overnachting met een Camper/Tent. Er zijn kamers beschikbaar met een toeslag. Eigen kamer = 20 euro, gedeelde kamer = 12,50 euro.
 • KOSTEN: 125 euro p.p.
 • AANMELDEN: stuur een berichtje of mailtje via info@karen-wessels.com

OVER KAREN WESSELS – Mijn eigen innerlijke reis als inspiratiebron. Tijdens mijn eigen innerlijke zoektocht heb ik hele fijne ceremonies ontdekt. Waaronder ook de Zweethut. Ik ben zo enthousiast geraakt dat ik een roeping voelde om anderen hiermee te inspireren. Ik voel een heel diep respect en liefde voor de kracht van deze eeuwenoude ceremonie van heling, reiniging en verbinding. Het vuur, de stenen, de elementen, de windrichtingen, het water, moeder aarde, vader zon, de spirits, de drums, de zang en de mensen. Alles komt samen en geeft een diepe bedding aan alle deelnemers. Om te delen en te helen. Alles is daarin welkom. Ik hou zo van de symboliek, de rituelen en de verbinding met elkaar. Deze ervaring deel ik graag met jou.

OVER ROLF VAN HOORN – Rolf is een man die heel diep verbonden is met de wortels van de aarde, de natuur in haar puurste vorm. Hij leeft heel dicht bij zijn gevoel. Zijn bron van inspiratie komt vanuit de Lakota sjamanistische traditie.

Details

Date:
September 6, 2021
Time:
8:00 am - 5:00 pm
Event Category: