Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zweethut & Cacao mini retreat – voor sisters

March 11 @ 9:30 am - March 12 @ 12:00 pm

€ 150

Deze Zweethut& Cacao Mini Retreat staat in het teken van zuivering, heling en verbinding. Een Zweethut geeft een diepe reiniging zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als energetisch. Cacao is een echte hartopener. Samen vormt het een mooie en krachtige combinatie.

Kom in een diepe verbinding met jouwzelf, elkaar en moeder aarde. Reis mee met jouw mede-sisters op de windrichtingen en elementen door de seizoenen van het leven. Maak contact met jouw unieke levenskracht, hart, jouw oorsprong en bron.

π—›π—’π—˜ π—©π—˜π—₯π—Ÿπ—’π—’π—£π—§ π—˜π—˜π—‘ 𝗭π—ͺπ—˜π—˜π—§π—›π—¨π—§-π—–π—˜π—₯π—˜π— π—’π—‘π—œπ—˜
Na een kennismaking en openingsritueel bouwen we samen de ceremonieplaats op. Samen dekken we de Zweethut toe met 4 lagen dekens. Voor elke windrichting 1, beginnend bij het oosten. We maken vervolgens de vuurplaats op met hout. De stenen leggen we met een intentie-ritueel op de vuurplaats. Je kan de stenen een boodschap meegeven die je meeneemt in de hut: Wat wil je transformeren of wat wil je verwelkomen?

Na een heerlijke biologische lunch steken we samen onder begeleiding van drum en zang het vuur aan. Het vuur mag twee uur lang de stenen verwarmen, voor ons is dat ook een moment voor rust en naar binnen te keren. Desgewenst kun je ook tobacco ties maken. Na de pauze komen we terug bij het vuur, voor de Cacao Ceremonie. Dan kleden we ons om, worden gesmudged en kruipen op onze knieΓ«n de hut in, de baarmoeder van moeder aarde.

Daar zoekt je je eigen plekje. Lekker op het gras of op je eigen handdoekje neem je plaats. De vuurvrouw brengt de hete stenen naar binnen, de rokerige geur van het vuur meenemend. En als laatste komt het water naar binnen. De hut wordt afgesloten. In haar geborgenheid wennen we langzaam aan haar donkerte, die ons omhult en beschermt. Je zintuigen worden in het donkerte extra geprikkeld: de geur van het gras en de aarde. De geluiden van de vogels en het knetterende vuur op de achtergrond. De adem van je buurman of buurvouw. Alles lijkt net een beetje intenser.

De Zweethut heeft 4 rondes die zijn afgestemd op de 4 windrichtingen & elementen. Karen&Maryam begeleiden deze rondes waarin we o.a. delen, zingen & drummen. Per ronde komen er nieuwe stenen binnen en gieten we water over de stenen. Hierdoor ontstaat er een hete stoom. De hut wordt steeds een beetje warmer. We gaan lekker zweten en geven ruimte aan de reiniging, verbinding en bezieling. Als je de hut verlaat word je symbolisch herboren, uit de schoot van moeder aarde. Je stapt opnieuw het leven in. Na afloop krijgen we nog een heerlijke soep met brood en lekkers en is er ruimte om te delen met wat je hebt ervaren.

INFO
– DATA: 11 en 12 maart 2023
– TIJDEN: Je bent welkom vanaf 9.30 uur om in te checken. We beginnen rond 10 uur met kennismaken en een verbindende openingsceremonie, rond 12 uur zondag sluiten we af in ritueel en verbinding.
– INNERLIJKE VERZORGING: heerlijke gezonde vega/vegan maaltijden met biologische producten, veelal uit eigen tuin
– OVERNACHTEN: prijzen zijn inclusief overnachting
– UITWISSELING: 150 euro p.p gedeelde kamer, 165 euro p.p eenpersoonskamer
– MEER INFO: stuur een berichtje of mailtje naar: info@karen-wessels.com
– GEZONDHEID: Een Zweethut is een intensieve ceremonie. Gebruik je medicatie, of heb je fysieke of mentale klachten, neem dan eerst even contact op voordat je je aanmeldt.

——

OORSPRONG VAN DE ZWEETHUT
Het ritueel is bekend op vele plekken en verschillende vormen. Bijvoorbeeld in Noord Amerika vind je de Inipi, in Zuid America de Temazcal en in SiberiΓ« de Chadir. De oorsprong van de Finse sauna, de Savu sauna is bijna identiek aan de zweethut. Deze Zweethut-Ceremonie heeft invloeden van de Lakota en ook Temazcal tradies, met een westerse interpretatie.

VOORBEREIDING – INTENTIES
We werken graag met intentie, het zet de rituelen en ceremonie kracht bij. Met welke intentie wil jij graag aan deze Zweethut-Ceremonie deelnemen?
1. Wat wil jij verwelkomen in je leven?
2. Op welk gebied wil jij transformeren?
3. Verbind je in gedachten met je intentie & hoe het zou voelen als het zo zijn

GEKLEED OF NAAKT: Er zijn verschillende opvattingen over. De ene opvatting is dat we naakt geboren zijn en de andere is uit respect gekleed blijven. Er is voor ons geen goed/fout hierin. We laten dit graag aan jou over. het belangrijkste is dat jij je veilig en prettig voelt. Als je wel liever gekleed wil, het beste is dan een sarong of omslagdoek mee te nemen. Houdt er dan wel rekening mee dat er ook mensen kunnen zijn die de voorkeur voor naakt hebben.

OVER KAREN WESSELS
Mijn eigen innerlijke reis als inspiratiebron. Tijdens mijn eigen innerlijke zoektocht heb ik hele fijne ceremonies ontdekt. Waaronder ook de Zweethut. Ik ben zo enthousiast geraakt dat ik een roeping voelde om anderen hiermee te inspireren. Ik voel een heel diep respect en liefde voor de kracht van deze eeuwenoude ceremonie van heling, reiniging en verbinding. Het vuur, de stenen, de elementen, de windrichtingen, het water, moeder aarde, vader zon, de spirits, de drums, de zang en de mensen. Alles komt samen en geeft een diepe bedding aan alle deelnemers. Om te delen en te helen. Alles is daarin welkom. Ik hou zo van de symboliek, de rituelen en de verbinding met elkaar. Deze ervaring deel ik graag met jou.

OVER MARYAM JANSSEN
Mijn passie is om mensen in verbinding te brengen met hun eigen essentie, met het lichaam als sleutel en wijze raadgever. De weg naar binnen, liefdevol reflecteren om vanuit daar jezelf in de wereld te zetten. Niets is voor mij mooier dan mee te reizen met anderen die weer in de eigen innerlijke kracht gaan staan. De zweethut is een prachtig ritueel die bijdraagt om weer in contact te komen met je eigen essentie, je innerlijke kracht. Ik voel veel dankbaarheid voor mijn eigen ervaringsgerichte reis en ik begeleid je graag in jouw reis van transformatie. Het is tijd om in je eigen licht te gaan staan en te stralen! Doe je met mij mee?

Details

Start:
March 11 @ 9:30 am
End:
March 12 @ 12:00 pm
Cost:
€ 150
Event Categories:
,
Website:
https://hipsy.nl/event/8577-zweethut-cacao-mini-retreat-voor-sisters

Organizer

Karen Wessels
Phone:
0651499878
Email:
karen@b-digital.nl
View Organizer Website

Venue

Vlierhof
Klever Str. 115
Kleve, 47533 Germany
+ Google Map
Phone:
0651499878
View Venue Website