Ontdek de helende kracht van adem- en lichaamswerk

MET BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE® & TRAUMA RELEASE THERAPIE®

Stress en trauma worden niet alleen mentaal, maar vooral ook fysiek ervaren. Body Remembers Trauma® en Trauma Release Breathwork® helpen je diepe spanningen, stress en trauma los te laten en te helen. Met deze technieken kalmeer je je zenuwstelsel en activeer je het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Wat is trauma en hoe ontstaat het?

Trauma is een complexe mix van psychologische, emotionele en lichamelijke reacties op stressvolle gebeurtenissen. Dit kan variëren van een ernstig ongeval, aanval of ziekenhuisopname, tot langdurige stress of onveilige situaties zoals pesten, verwaarlozing of mishandeling. Terwijl je brein deze ervaringen kan vergeten, doet je lichaam dat niet.

BRTT trauma release, bodywork, TRB trauma relase breathwork lichaamswerk, Karen Wessels, soul coaching

Natuurlijke reacties op trauma; het krachtenspel van overleving

Als we geconfronteerd worden met een bedreiging, treedt een overlevingsmechanisme in werking. We kunnen “bevriezen”. Dit is een (oeroude) reactie van ons brein en zenuwstelsel. Een gezonde natuurlijke reactie na zo’n bevriezingsmoment is overschakelen op een lichamelijke respons van “vechten of vluchten”. 

Als we daarna weer in veilighied zijn, kunnen we emotioneel en fysiek ontladen, door te huilen en / of te trillen. Soms raakt het brein in de war en onderdrukt het deze natuurlijke reacties. De vastgehouden energie komt dan niet vrij en zet zich vast in het lijf.

Ons brein kan trauma dus vergeten, maar ons lijf doet dat niet.

Trauma’s kunnen al vroeg in het leven ontstaan, zoals bij geboortetrauma of vroegkinderlijk trauma. Ze verdwijnen dan uit ons geheugen,, maar het lichaam onthoudt het wel. Ze liggen onder de oppervlakte te sluimeren en kunnen worden geactiveerd door vergelijkbare gebeurtenissen. Dit leidt tot intense herbelevingen waarbij je lichaam automatisch terugschakelt naar de overlevingsmodus van bevriezen, vechten of vluchten. Deze aanhoudende stressreacties overprikkelen je zenuwstelsel, waardoor je voortdurend alert en in overlevingsstand blijft.

Hoe klachten en problemen ontstaan door onverwerkt trauma

Onverwerkte stress, emoties en trauma’s kunnen dus lange tijd in ons lichaam blijven broeien zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Deze opbouw van “bevroren” overlevingsreacties in ons lijf kunnen allerlei emotionele / fysieke klachten veroorzaken. Zoals hoofdpijn, slaap- en gedragsproblemen, pijnklachten, darmklachten, depressie, angst, concentratieproblemen en een verstoorde ademhaling. Bovendien kunnen ze ons gevangen houden in destructieve cycli van steeds herhalende patronen

Verwerken van trauma en stress met BRTT® en TRB®

Het verwerken van trauma start door je natuurlijke instincten te erkennen. Met Body Remembers Trauma Therapy® en Trauma Release Breathwork® worden de bevroren blokkades in je zenuwstelsel, spieren en bindweefsels ‘ontdooid’. Dit stelt je in staat om de gevolgen van chronische stress en trauma te verwerken en te helen. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van fysieke en mentale klachten, en een ontspannen lichaam en zenuwstelsel.

BRTT® en de TRB® kun je zowel in aparte sessies ontvangen als in een super krachtige combinatie sessie. Ook is er een mogelijkheid om een 2 maand durend coachingstraject in te gaan. Je krijgt daarbij aanvullend, een persoonlijke begeleiding bij de integratie van de sessies.  

Welke methode is voor jou het meest passend en hoeveel sessies heb je nodig?

Welke methode en het aantal sessies is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wat we wel zien is dat eén enkele sessie meestal niet voldoende is. Je brein en lichaam hebben soms meer tijd en vertrouwen nodig om grotere trauma’s los te laten.
Na een uitgebreide intake bepalen we samen hoe jouw persoonlijke traject eruit gaat zien.

BRTT – Body Remembers Trauma Therapy®

 Body Remembers Trauma Therapy® is een lichaamsgerichte methode om op een natuurlijke manier spanning en stress te ontladen.

Het bestaat uit een aantal lichamelijke oefeningen die gebaseerd zijn op tension release. Het zijn simpele houdingen die ervoor zorgen dat je gaat trillen. Dit heeft effect op je spierspanning, zenuwstelsel en fascia (bindweefsel).

Het doel ervan is dat je “bevroren” overlevingsreacties, stress en spanning zo kunt loslaten.

  • Duur: van 1,5 tot 2 uur
  • Kosten: 119 euro per sessie

TRB – Trauma Release Breathwork® 

De TRB® Methode is een diepgaande sessie die zeven specifieke ademhalingstechnieken combineert met aangepaste muziek en coaching.

Deze technieken variëren van rustig ademen tot een snellere, diepere ademhaling, wat kan leiden tot een trance-achtige staat. Hierdoor kunnen emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen worden beleefd en verwerkt. 

  • Duur: van 1,5 tot 2 uur
  • Kosten: 119 euro per sessie

BRTT® & TRB® COMBINATIE SESSIE

Complete Trauma Release Sessie. We starten de sessie met de BRTT® methode. Hier activeren we de spieren activeren die betrokken zijn bij stress en trauma. Dit helpt je om de opgebouwde spanning in je lichaam los te laten. 

Daarna gaan we verder met de TRB® methode. Met 7 specifieke ademhalingstechnieke en de juiste begeleiding (coahing en muziekaal) en duiken we samen nog dieper in het proces. 

Dit is een zeer krachtige combinatie die je niet moet onderschatten! 

  • Duur: 3 uur (exclusief intake) 
  • Kosten: 199 euro per sessie

TRAUMA RELASE COACHING TRAJECT
MET SYSTEEMWERK, BRTT® & TRB®

Deze krachtige combinatie wordt ook aangeboden als compleet coachings traject van ongeveer 2 maand. Wil je echt de diepte ingaan. We starten met een zeer uitgebreide intake, waarna we een op maat gemaakt traject starten. Daarbij kan er gebruikt gemaakt worden van diverse methoden, waaronder systemisch coaching. Je krijgt daarbij aanvullend, persoonlijke begeleiding bij de integratie van de sessies. 

  • Duur: +/- 2 maand
  • Inhoud: 1 systeemwerk sessie, 4 trauma release sessies & integratiebegeleiding.
  • Kosten: 888 euro 

erkend facilitator

Karen Wessels is een erkend facilitator van de BRTT & TRB methodes.

INNER JOURNEY

Ik ben hiervoor opgeleid door inner-journey. Meer informatie vindt je op www.inner-journey.nl

Wat ervaar je tijdens en na een sessie met BRTT® en/of TRB®? 

karen wessels - leven vanuit je kracht
BRTT trauma release, bodywork, TRB trauma relase breathwork lichaamswerk, Karen Wessels, soul coaching

Tijdens de sessie worden je natuurlijke lichamelijke reacties gestimuleerd om spanning en stress los te laten. Dit kan verschillende reacties oproepen.

Zoals trillen, temperatuurveranderingen, oncontroleerbare bewegingen en emotionele uitbarstingen. Deze reacties kunnen soms best intens kunnen zijn, maar het is nodig voor jouw herstel.

Na de sessie voel je vaak een grote opluchting. In de dagen daarna kunnen oude emoties weer naar boven komen, samen met lichamelijke reacties zoals trillen of schokken.

Deze reacties zijn natuurlijk bij het verminderen van stress. Vermoeidheid is ook normaal, omdat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Op de lange termijn kun je een sterke afname van jouw trauma- en stressklachten ervaren.

Is TRB® & BRTT® voor iedereen geschikt? 

Body Remembers Trauma Therapy® en Trauma Release Breathwork® zijn helaas nog niet voor iedereen de juiste methodes. Het is essentieel dat ik voroaf volledig op de hoogte ben van informatie over eventuele trauma’s en lichamelijke en/of psychische klachten.

Een uitgebreide intake is daarom nodig om te bepalen of je in aanmerking komt voor een sessie en om contra-indicaties uit te sluiten. Daarnaast helpt het mij om jouw sessie(s) zo goed mogelijk voor te bereiden en jouw veiligheid te waarborgen.  

Start vandaag nog jouw reis naar
meer innerlijke vrijheid 

Ben je geïnteresseerd? Wil je een op maat gemaakt advies of traject voor trauma coaching, afgestemd op jouw specifieke situatie? Klik op de knop hieronder om meer info aan te vragen  en om samen de mogelijkheden te bespreken!