We zijn allemaal een mix van zowel de mannelijke en vrouwelijke energie. Als deze uit balans zijn, door bvb trauma (wounded masculine/feminine) kunnen we veel innerlijke conflicten ervaren. Dit kan zich uiten in depressie, verslaving, emotionele en of relationele problemen.

Maar wat het verschil tussen de Devine Feminine en Masculine, en welke rol ze spelen in ons innerlijke leven?

Mannelijke energie is direct en projecteert naar buiten met doortastende, positieve actie; het stelt vast, versterkt en ‘heeft een gevende natuur’. Kenmerken van de Goddelijke Mannelijke omvatten logica, rede, actie, stevigheid, survival, loyaliteit, avontuurlijkheid, kracht en rationaliteit.

Vrouwelijke energie daarentegen is cyclisch. Het is naar binnen gericht, het koestert en verzekert, en het “heeft een ontvangende aard”. Het goddelijke vrouwelijke omvat intuïtie, koestering, genezing, zachtheid, expressie, wijsheid, geduld, emoties en flexibiliteit.

Hoe de twee energieën elkaar aanvullen.

Het goddelijke vrouwelijke maakt het mogelijk om gewoon te “zijn”. Het is ‘krachtig, liefdevol en zorgzaam’ en heeft een diep innerlijk weten en hogere intuïtie. “Ze” ontdekt haar weg van binnenuit, door wijsheid, liefde en vrijheid van binnenuit te voelen. Ze is ‘magnetisch’.

Het Goddelijke Mannelijke stelt ons in staat om te “doen”, om actie te ondernemen. Het is gebaseerd op open en liefdevolle actie. Het is mannelijke energie die de wereld verenigt in liefde en ‘persoonlijk gezag’. Hij beschermt en zorgt voor “zijn” gemeenschap en/of familie.

Wounded Feminine/Masculine

Door trauma en pijn stukken ontslaat er vaak een onbalans en een wond in deze energie. De “Wounded Feminine” uit zicht in wanhoop, behoeftigheid en een lage zelfwaardering. De “Wounded Masculine” wordt gedreven door angst. Het is sneller geneigd conflicten te creëren. Of toont “machogedrag” uit onzekerheid.

Door deze innerlijke wonden en trauma’s te helen, creëren we meer balans tussen deze energieën.

In onszelf en de wereld om ons heen. We komen dan veel meer in onze kracht te staan. En onze levens leiden vanuit het hart, in liefde en eenheid.

?much love?

Karen Wessels

Categories:

Tags:

Comments are closed